Nevídáš v pražských ulicích poslední dobou žádné sdílené elektroskútry? Neklesej na mysli! Nová česká společnost Antees vstupuje do Prahy i do Brna s tmavě modrými elektrickými „žihadly“, které ti výrazně usnadní a zpříjemní cestování po Praze i Brně. 

Skútry Antees začneš ve městě potkávat již v polovině července s tím, že pokud nám budou všechny vesmírné i pozemské síly přát, do konce srpna se jejich počet v Praze zvýší téměř na 250. V Brně zatím zůstane v provozu sto skútrů. 

Až poprvé potkáš na ulici Antees skútr, pravděpodobně ti bude připomínat bývalé BeRider elektrické skútry, které se po Praze pohybovaly ještě na konci května. Od BeRideru jsme totiž odkoupili nižší stovky elektrických skútrů, které aktuálně tvoří velkou část naší flotily spolu s bývalými blinkee.city skútry. Zároveň si také pronajímáme aplikaci od společnosti ŠkodaX, na kterou je mnoho Pražanů zvyklých právě od BeRideru. Kromě toho, že oba typy elektrických skútrů pouze vyměnily barevný „kabátek“, v jednom se přeci jen podstatně liší. Všechny naše skútry jsme modifikovali tak, aby se daly bez problému a jednoduše nabít ve všech veřejných dobíjecích stanicích. Takže nejen že se o nabíjení flotily staráme my, ale když bude potřeba, můžeš si svůj skútr dobít sám, ať už během nákupu, pracovní schůzky nebo jakéhokoliv časového prostoje. Navíc, pokud nějaký skútr dáš na nabíječku dostaneš od nás jako odměnu 40 Kč kreditu na jízdy.

Antees pro kurýry

Kromě toho, že v ulicích zůstaneme pro běžné uživatele, soustředíme se převážně na B2B, tedy například na kurýry rozvážkových firem, ale i na logistické firmy v oblasti last mile delivery. Přinášíme těmto firmám chytré řešení bez nutnosti vlastnit flotilu skútrů, zkrátka jim poskytujeme „infrastructure as a service“. Naše společnost v současné době jedná s několika rozvážkovými i logistickými firmami o dlouhodobé spolupráci, aby jejich kurýrům nabídla co nejvýhodnější ceny a komplexnější službu. A co víc? Nemusí řešit parkování, amortizaci, pojištění a mohou si svůj skútr dobíjet zcela zdarma ve všech veřejných dobíjecích stanicích. 

Zatímco běžní uživatelé budou mít základní sazbu 6 korun za minutu, ceny pro jednotlivé kurýry i rozvážkové a logistické firmy jsou samozřejmě jiné. Odvíjí se od mnoha faktorů, jako je například délka uzavření kontraktu, množství skútrů v dedikované flotile a tak dále. 

Možná se ptáš, proč zrovna Antees? Název pochází z anglického slova Ant, tedy mravenec. Odkazujeme tím na pracovitost a ohromné úsilí, které musí kurýři ukázat během jejich práce. Tak, jako si mravenci dělají vlastní cestičky, tak i naše elektroskútry jezdí po městě v rámci jedné kolonie.

Kdo jsme?

Především jsme zapálení fandové do elektromobility a sdílených dopravních prostředků, u kterých vidíme obrovský potenciál jak v osobním užití, tak v tom pracovním. Společnost Antees tvoří tři spolumajitelé. Bratři Jan a Vojtěch Kantovi a Jakub Kavánek. Bratři Kantovi se sdílené mobilitě intenzivně věnují od roku 2020, kdy jako jedni z prvních začali v Praze provozovat sdílené elektroskútry, tehdy pod značkou blinkee.city. Kromě toho bratři Kantovi stojí za unikátním nápadem technologického provedení nabíjení elektrických skútrů ve veřejných dobíjecích stanicích. Třetím spolumajitelem je Jakub Kavánek, který pracoval několik let v poradenské firmě PwC v oblasti Technology Consulting a má zkušenosti s vedením mezinárodních projektů v oblasti logistiky a softwarového vývoje. 

Sdílejte tento článek: