Jak bude služba fungovat v následujících zimních měsících?

Zajímáte se, jak bude služba fungovat? Nemusíte mít obavy, naše skútry budou stále k dispozici i během zimního období. Nicméně dojde k určitým změnám v oblasti zón. V zájmu zvýšení dostupnosti skútrů a jejich nabití přejdeme od velkoplošné zóny k ostrůvkům nacházejícím se v blízkosti nabíjecích stanic.

Proč měníte zónu?

Důvodem změny přechodu na zimní mapu, který musíme brát v potaz, je nižší výdrž lithiových baterií v chladném a mrazivém počasí. Potřebujeme tedy zónu přizpůsobit tak, aby byly co nejvíce v dosahu nabíjecích stanic. Spolu s chladným počasím dojde k celkovému poklesu jízd a skútry by tak příliš dlouho stály na okrajích velké zóny. Tato změna je dostane do míst, kde je nejčastěji využíváte.

I nadále budete moci jezdit se skútry do všech pražských částí a přilehlého okolí, ale nebude možné je tam ponechat. Skútry budete moci přepnout do režimu pauzy, což vám umožní pohodlně zastavit kdekoliv i mimo zónu, využít nabíjecí stanice na okrajích města a poté vrátit skútr zpět do zóny.

Jaké oblasti budou ovlivněny při přechodu na zimní mapu?

Zóna se rozdělí na menší ostrůvky, které budou koncentrovány kolem nabíjecích stanic, což zajistí, že naše skútry budou vždy poblíž těchto stanic a skútry budou snadno dostupné k nabíjení. Dále v oblastech, kde se nabíjecí stanice nenacházejí, ale je tam vyšší poptávka po skútrech. Finální podobu zimní mapy uvedeme na světlo světa již brzy.

Plán na dobu zmenšení zóny?

Zmenšení zón začne platit od pondělí 16. října. Toto opatření by mělo trvat po dobu zimní sezóny, ale je možné, že se protáhne.

Doporučujeme si před cestou ověřit, zda se poblíž Vaší cílové destinace nachází dostupná zóna, kde můžete skútr ponechat.

Bezpečí na prvním místě

Vaše bezpečí je u nás na prvním místě. Proto, všechny skútry přezujeme na zimní pneumatiky, které mají lepší jízdní vlastnosti v chladném počasí. Zimní období zároveň využijeme pro garanční prohlídku všech skútrů.

V krajních případech, při nepřízni počasí, jako jsou náledí či sněhová kalamita, může být služba dočasně pozastavena. O jakémkoliv přerušení služby vás vždy informujeme prostřednictvím notifikace v aplikaci a informace budeme sdílet na našich sociálních sítích.

Důležitější než kdy dřív jsou rukavice, udrží vaše prsty v teple a neztratíte cit v dávkování brzd. Doporučujeme vysoké, pevné a teplé boty, na vlhké vozovce je větší pravděpodobnost pádu a je důležité chránit všechny části vašeho těla.

FAQ:

Budete přezouvat zimní pneu? Ano, plánujeme postupně  přezouvat všechny skútry na zimní pneumatiky. Informace ohledně aktuálního stavu přezutí se můžete přesvědčit v aplikaci u daného skútru v dolní liště.

Budou zimní deky?

Neplánujeme zatím nabízet zimní deky pro skútry. Doporučujeme, abyste se při jízdě v zimě oblékli teple a pohodlně.

Kdy raději na skútr nesedat?

Záleží na zkušenostech daného jezdce a mnoha dalších okolnostech. Zpravidla doporučujeme nejezdit, pokud se teploty blíží nule či jsou nižší a vozovka je mokrá. Dbejte tedy prosím na vaše zdraví a pokud si na skútru nejste v daných podmínkách jistí, zvolte raději jiný druh dopravy.

Na co si mám v zimě dávat pozor?

V zimě buďte pozorní na změněné povrchy cest. Zpomalte a vezměte v úvahu delší brzdnou dráhu. Viditelnost v zimě je také zhoršená. Aby vás ostatní řidiči lépe viděli, můžete použít žlutou bezpečnostní vestu, kterou najdete v každém kufru. Doporučujeme nošení vhodného oblečení a rukavic, abyste se uchránili před chladem. V poslední řadě nezapomínejte na kratší dojezd skútru, zvlášť pokud se teploty blíží nule.

Děkujeme vám za pochopení. Kdybyste měli další dotazy, neváhejte se na nás obrátit.

Sdílejte tento článek: